“O societate care nu își prețuiește persoanele în vârstă își neagă rădăcinile și își periclitează viitorul.” 
                                                                                                                                              (Nelson Mandela)

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice este un prilej de a valida valoarea pe care persoanele vârstnice o au în viața noastră.

În fiecare an, la data de 1 octombrie, cu scopul  promovării drepturilor acestora și a unei imagini pozitive a îmbătrânirii, este marcată Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, motiv pentru care, în cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice, în data de 01.10.2021, s-au desfășurat mai multe activități ocazionate de celebrarea acestui eveniment.

În această zi, mai mult decât în mod obișnuit, gândurile bune s-au transformat în fapte, iar vârstnicii aflați în evidența Direcției de Asistență Socială Brașov – beneficiarii Căminului pentru Persoane Vârstnice, Centrului de tip Respiro pentru Persoane Vârstnice şi Centrului de Zi de Asistenţă şi Recuperare pentru Persoane Vârstnice, au fost sărbătoriți într-un cadru festiv, creându-se o atmosferă caldă, prietenoasă, veselă și familială în acest ceas de sărbătoare.

Acțiunile derulate pentru organizarea acestui eveniment au constat în:

  • amenajarea festivă a spaţiului unde a avut loc evenimentul pentru marcarea Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, respectiv sala de mese a instituției, realizată prin colaborarea cu firma S.C. Evergreen S.R.L. Brașov care a asigurat în mod gratuit resursele necesare în acest scop (fețe de masă festive, ornamente florale, vaze cu flori, lumânări decorative, decorațiuni cu specific de toamnă);
  • pregătirea unui meniu de sărbătoare pe parcursul întregii zile din resursele proprii ale instituției, dar și cu sprijinul următorilor sponsori: S.C. Sergiana Prodimpex S.R.L., S.C. Doripesco S.A., S.C. Maripusc Prod S.R.L., S.C. Luxury Cakes S.R.L;
  • prezentarea unui moment artistic de interpretare vocală de către o artistă de muzică populară, membră a Ansamblului folcloric Junii Săceleni;
  • susținerea unei piese de teatru, interpretată de personalul de specialitate al instituției;
  • oferirea de servicii de coafură doamnelor beneficiare cu sprijinul firmei S.C. N-Joy Studio S.R.L.;
  • servirea unui tort festiv și oferirea de flori tuturor persoanelor vârstnice prezente la acest minunat eveniment;
  • susținerea de către preotul misionar din cadrul căminului, a unei rugăciuni de mulțumire și a unui cuvânt de încurajare pentru vârstnici, la ceas aniversar;
  • implicarea activă și necondiționată a personalului instituției în realizarea acestui eveniment.

Activitatea și-a atins scopul propus, având în vedere faptul că vârstnicii au participat activ la acest eveniment, s-au declarat surprinși în mod plăcut, manifestându-și mulțumirea,  aprecierea și recunoștința față de toți cei implicați în organizarea acestei zile festive, dedicată în exclusivitate dumnealor.

Activităţile s-au desfăşurat cu respectarea măsurilor de protecție personală, ca urmare a contextului epidemiologic cauzat de virusul Sars-Cov-2.

A Tort Festiv

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
Skip to content