În perioada 25.03.2024 – 29.03.2024, personalul de specialitate din cadrul Serviciilor sociale pentru victimele violenței domestice a desfăşurat Campania de informare și sensibilizare a populației  ”Acționăm împotriva violenței pentru o comunitate sigură!”

Precizăm că Serviciile sociale pentru victimele violenței domestice cuprind următoarele trei centre: Centrul de primire în regim de urgenţă pentru protecţia victimelor violenţei domestice, Centrul de informare şi sensibilizare a populaţiei și Centrul de Asistenţă destinat Agresorilor,

Scopul campaniei a fost recunoașterea fenomenului de violență domestică de către membrii comunității brașovene, precum și de către specialiștii din domeniul violenței domestice, dar și creșterea gradului de accesare a Serviciilor sociale pentru victimele violenței domestice din cadrul Direcției de Asistență Socială Brașov de către persoanele afectate de acest fenomen.

Obiectivul principal al campaniei a fost acela de a sensibiliza și de a informa comunitatea brașoveană cu privire la problematica violenţei domestice,  prevenirea şi combaterea acesteia, precum şi de a oferi accesul la informaţii legate de serviciile specializate, de care victima/agresorul poate să beneficieze.

În perioada 25.03.2024 – 29.03.2024 s-au realizat o serie de acțiuni de informare stradală în zonele Carierei, Cărămidăriei, Coresi, acțiuni care au vizat diseminarea materialelor informative  privind serviciile sociale existente pentru prevenirea și combaterea violenței domestice.

Personalul de specialitate din cadrul Serviciilor sociale pentru victimele violenței domestice a transmis adrese de informare privind serviciile sociale existente la nivelul DAS Brașov pentru prevenirea și combaterea violenței domestice către: Inspectoratul de Poliție Județean Brașov, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov și Spitalul de Neurologie și Psihiatrie Brașov.

În rândul cadrelor medicale din cadrul Centrelor de permanență din Brașov, specialiștii au distribuit materiale informative, în vederea creșterii gradului de accesibilitate a persoanelor vizate.

Personalul de specialitate din cadrul Serviciilor sociale pentru victimele violenței domestice a realizat o sesiune de informare în rândul angajaților din cadrul Hipermarket-ul Carrefour – Calea București, informare cu privire la fenomenul de violență domestică și serviciile sociale existente la nivelul DAS Brașov pentru prevenirea și combaterea violenței domestice și o sesiune de informare în rândul asistenților sociali din cadrul Spitalului Județean de Urgență Brașov.

În data de 29.03.2024, specialiștii din cadrul Serviciilor sociale pentru victimele violenței domestice au realizat o sesiune de informare a elevilor din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 14, Brașov privind bullying-ul, violența psihologică și violența domestică, în colaborare cu Asociația Aici pentru Tine și Centrul de zi Astra din cadrul Direcției de Asistență Socială Brașov. În aceeași zi, specialiștii noștri au realizat și o acțiune de informare a părinților din cadrul Centrului de zi Astra a fenomenului de violență domestică și serviciile sociale existente la nivelul DAS Brașov pentru prevenirea și combaterea violenței domestice.

În urma desfășurării campaniei de informare și sensibilizare a populației ”Acționăm împotriva violenței pentru o comunitate sigură!”, persoanele din comunitatea brașoveană vor sprijini persoanele, care sunt afectate de fenomenul de violență domestică.

 

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
Skip to content