Învață de la primăvară să porți culori în sufletul tău, chiar și când acestea îți dispar de pe chip.

Ziua  de 1 MARTIE a fost marcată în cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice prin implicarea studenților de la Facultatea de Sociologie și Comunicare, Specializarea Asistență Socială, care au adus primăvara în sufletele vârstnicelor rezidente, prin prezența lor tânără, delicată și revigorantă și, mai ales, prin mărțișoarele oferite în dar, vestitoare ale primăverii.

Colaborarea cu specialiștii și studenții facultății menționate, nu este singulară, aceștia au reușit să aducă gânduri bune și zâmbete în rândul vârstnicilor noștri, prin intermediul evenimentului „Mărțișorul Bucuriei”. Ulterior întâlnirii studenților cu vârstnicii rezidenți, a avut loc o sesiune de informare, având ca temă activitatea asistentului social în centrul rezidențial pentru persoane vârstnice.

Elevii Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Dumitru Stăniloae” Brașov nu ne-au uitat nici în acest an și în cadrul programului Școala „Altfel” au confecționat mărțișoare, care, prin bunăvoința directorului unității de învățământ, fiind perioada vacanței, au ajuns la doamnele beneficiare ale căminului în data de 1 Martie.

Ziua de 8 MARTIE a fost, de asemenea, plină de emoție și bucurie. În Sala de Spectacole a instituției s-a organizat un spectacol deosebit, susținut atât de către membrii ai comunității, cât și de către beneficiarii din centrele de vârstnici din cadrul Direcției de Asistență Socială Brașov.

Partenerii noștri în organizarea activităților, prilejuite de ziua de 8 Martie, au fost membrii Asociației „Harta Viselor”, care au adus în mijlocul vârstnicilor pe domnul Monel Puia, membru al trupei Compact; tânărul artist, Călin Lupea, și domnul Mihai Costel. Aceștia au interpretat: piese muzicale cunoscute de vârstnici, dar și unele mai moderne, precum și poezia Repetabila povară, de Adrian Păunescu.

De asemenea, elevii Școlii Gimnaziale nr. 9 „Nicolae Orghidan”, Braşov, au interpretat cântece de primăvară, cât și dedicate mamei, fiind acompaniați de colegii lor la vioară și chitară, acțiune încheiată prin oferirea de mărțișoare handmade tuturor doamnelor prezente.

O contribuție semnificativă, în cadrul spectacolului, au avut-o membrii corului seniorilor „Academicus Voces”, precum și ceilalți beneficiari ai Centrului de zi de asistență și recuperare pentru persoane vârstnice și ai Centrului de zi de socializare și petrecere a timpului liber (tip Club) Noua, din subordinea Direcției de Asistență Socială Brașov, care au pregătit momente de muzică, poezie și dans.

Prin implicarea personalului de specialitate și în acest an, toate doamnele care beneficiază de servicii în cadrul căminului, au simțit pe deplin frumusețea acestei perioade, primind mărțișoare tradiționale confecționate de către elevii Şcolii Primare Waldorf Sofia din Brașov, mărțișoare dulci: brioșe, primăvăratic decorate, flori și urări de bine.

Mulțumim cu recunoștință, colaboratorilor noștri și transmitem pe această cale tuturor doriri de bine, mulți ani cu sănătate, liniște sufletească și bucurii depline!

Echipa Căminului pentru Persoane Vârstnice

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
Skip to content