Beneficiarii Academiei Seniorilor au vizitat Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov, unde s-a desfășurat expoziția de fotografie și pictură realizată de prof. dr. arh. Teofil Mihăilescu, intitulată „De la Constantinopol la Athos. Un exercițiu de antropologie urbană”.

Această acțiune încheie șirul de activități desfășurate în cadrul programului dedicat Sărbătorilor Pascale, ce a avut scop dezvoltarea capacității de implicare în activități comunitare, socializarea

cu persoane de aceeași vârstă, prevenirea marginalizării și excluziunii sociale. Astfel, seniorii au desfășurat concerte de pricesne în cadrul a două biserici brașovene, au realizat icoane pe sticlă, fondurile obținute fiind folosite în scop umanitar.

În cadrul Expoziției „De la Constantinopol la Athos” au putut fi admirate  fotografii dedicate explorării spațiului sacru și a universului arhitectural al lumii creștin-ortodoxe și bizantine. Acestea fac parte dintr-o trilogie originală și unică a prof. dr. arh. Teofil Mihăilescu, consacrată explorării universului arhitecturii și spațiului sacru din perspectivă antropologică, în contextul parcurgerii drumurilor simbolice ale marilor religii ale umanității.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
Skip to content