Începând de astăzi, 8 martie, Primăria Brașov, prin intermediul Direcției de Asistență Socială, începe distribuirea pachetelor de alimente pentru persoanele defavorizate. Aproape 500 de persoane din Brașov vor primi aceste pachete de alimente necesare – alimente de bază. Pachetele se pot ridica zilnic, între ora 9.00 și 15.00, de la sediul Direcției de Asistență Socială de pe strada Panselelor.
Cei 493 de beneficiarii ai acestor pachete cu produse alimentare, distribuite în cadrul POAD, sunt:
– beneficiarii de venit minim garantat,
– familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei
– persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață.
Fiecare pachet conține produse alimentare de de strictă necesitate, astfel: 5 kg. de făină albă de grâu; 4 kg. de mălai – 4 kg; două pungi de paste făinoase; 4 litri de ulei; 2 kg de zahăr;  2 kg de orez; 5 conserve de carne de vită; 3 conserve de carne de porc; 5 conserve de pateu de ficat de porc; două conserve cu compot de fructe; o conservă cu gem de fructe și una cu gem de fructe dietetic.
Potrivit O.U.G. nr. 84/2020, persoanele care se încadrează în mai multe categorii beneficiază de pachetul cu produse alimentare aferent unei singure categorii din care fac parte la data acordării.
Pachetele se ridică personal de către persoanele îndreptățite de la sediul Direcției de Asistență Socială Brașov, din str. Panselelor, nr. 23, între orele 09.00-15.00, pe baza actului de identitate, după verificarea identității persoanei pe listă și a semnării de primire a pachetului cu produse alimentare.
Persoanele care se prezintă să ridice produsele alimentare vor respecta măsurile instituite pentru prevenirea răspândirii COVID-19 (purtarea măștii de protecție, păstrarea distanței de siguranță etc.) și se vor supune unui triaj epidemiologic efectuat la intrarea în spațiul de distribuire a produselor.

 

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
Skip to content