Centrul comunitar integrat înființat ca urmare a implementării Proiectului „România pentru fiecare copil. Asigurarea incluziunii sociale – ruperea cercului vicios al excluziunii în cazul copiilor celor mai vulnerabili din România”, derulat în parteneriat de Direcţia de Asistenţă Socială Braşov, Reprezentanța UNICEF România și Primăria Municipiului Braşov, a desfășurat în data de 1 iunie 2022, în Parcul Centrul Civic Brașov, acțiunea ”Draga mea copilărie, ești miracol și magie”.

La această acțiune au participat 89 de copii aflaţi în situaţie de vulnerabilitate, din evidența Centrului Comunitar Integrat pentru Copii, alături de alți copii din comunitatea brașoveană, care au avut posibilitatea, alături de personaje de basm, să participe la: activități interactive: cross cu predare de ștafetă, frisbee, concurs de desene pe asfalt; popice, piñata, karaoke, mimă, ateliere creative: ”Căsuța piticilor”, ”Micul Picasso”; “Comoara piraților”, ateliere de îndemânare: pictură, modelaj, quilling, origami, acompaniați de muzică și multă voie bună.

Scopul acestei acțiuni asupra grupului țintă l-a reprezentat favorizarea cunoașterii, a interacțiunii, dezvoltare resurselor personale precum creșterea încrederii în forțele proprii, a stimei de sine, a creativității și cultivarea spiritului de echipă. De asemenea, în cadrul acestei acțiuni au fost promovate drepturile copilului prin distribuire de flyere.

În cadrul acțiunii comunitatea brașoveană a fost informată și asupra faptului că a fost semnat un memorandum între Reprezentanța UNICEF România și Primăria Municipiului Brașov, pentru ca Brașovul să devină Localitate Prietenă a Copiilor, adică să fie un loc în care copiii sunt în centrul atenției autorităților locale, unde drepturile lor sunt respectate și în care copiii se pot dezvolta la potențialul lor maxim. Iniţiativa Localități Prietene ale Copiilor (ILPC) fiind o iniţiativă coordonată de UNICEF, care sprijină localitățile în respectarea drepturilor copiilor la nivel local, având ca fundament principal Convenția ONU cu privire la drepturile copilului.

Copiii participanți au fost informați și încurajați să aplice online pentru a face parte din Structura Consultativă a Copiilor/Consiliul Local al Copiilor din Brașov, astfel vocea tuturor copiilor din Brașov să se facă auzită.

Proiectul “România pentru fiecare copil” se desfășoară în cinci localități din județele Bacău și Brașov și beneficiază de un grant în valoare de 4,2 milioane de euro oferit de Norvegia prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială. Obiectivul proiectului este de a contribui la incluziunea socială a tuturor copiilor și adolescenților, în special a celor vulnerabili, prin servicii de sănătate, educație și protecție a copilului (servicii comunitare și specializate integrate) de calitate, echitabile și coordonate, precum și prin norme sociale protective.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
Skip to content