Cronica celei de a VIII-a ediție a evenimentului ”O viață fără bariere”

La acest eveniment organizat de Direcția de Asistență Socială Brașov, ce a avut loc în data de 30.10.2018 la Centrul sportiv Kinesis, au participat 129 de copii și tineri cu dizabilități, precum și elevi din unitățile brașovene de învățământ.

Varietatea activităților desfășurate pe parcursul întregului eveniment au avut ca scop promovarea mișcării prin sport, favorizarea interacțiunii între persoanele valide din comunitate și grupul țintă, dezvoltarea încrederii în forțele proprii, a stimulării creativității, dar și cultivarea spiritului de echipă, a curajului, ambiției și perseverenței. Acestea, au fost proiectate astfel încât să ofere un context prielnic pe terenul de joc, facilitând accesul tuturor persoanelor cu dizabilități la un mediu instructiv și educativ favorabil. Printre aceste activități, menționăm: trasee aplicative (care au îmbinat elemente de gimnastică, muzică, jocuri și exerciții pentru stimularea simțurilor și a dezvoltării deprinderilor), jocuri interactive pe echipe, activități sportive demonstrative (fotbal, scrimă, baschet) și ateliere creative (cu activități de îndemânare – pictură, modelaj, realizare de produse hand-made). De asemenea, cei prezenți s-au bucurat de momente de bună dispoziție generate de prezența Căpitanului Norbi – mascotă Superland Brașov.

Direcția de Asistență Socială Brașov a fost onorată la acest eveniment de prezența profesorilor și a antrenorilor din partea Clubului Sportiv Școlar BRAȘOVIA, Asociației Sport Club CORONA Brașov, precum și a Clubului Bebe Rostogol, instructori bine pregătiți profesional și înzestrați cu talent, sensibilitate și precizie, contribuind la creșterea armonioasă a copiilor printr-un un stil de viață organizat și sănătos, la dezvoltarea structurii lor fizice și psihice viabile pentru a deveni viitori adulți de succes, care prin demonstrațiile de măiestrie, forță și curaj au adus plus valoare acestui eveniment, inserând în sufletele copiilor și tinerilor cu dizabilități sentimentul de învingători.

Acest eveniment a fost posibil și datorită sprijinului primit din partea următorilor colaboratori și sponsori: Centrul sportiv Kinesis Brașov, Superland Brașov, Delaco Distribution Brașov, Coresi Shoppig Resort, Magnolia Shopping Center, SC. Viky SRL, SC. Vel Pitar SRL, SC Promet SRL, Profi, SC Aro Palace SA, care prin generozitatea și altruismul lor au dăruit copiilor și tinerilor cu dizabilități premii pentru eforturile susținute depuse pe parcursul evenimentului.
De asemenea, la buna organizare și desfășurare a acestui eveniment au contribuit, din dorința de a se implica activ în astfel de acțiuni organizate în comunitate pentru acest grup țintă, atât elevi ai Colegiului Național Dr. Ioan Meșotă, cât și personal din cadrul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Brașov, a Fundației Rafael Codlea și a Fundației Hospice Casa Speranței Brașov.

Astfel, Direcția de Asistență Socială Brașov mulțumește tuturor colaboratorilor și sponsorilor pentru deschidere, implicare și promptitudine și vă asigură că eforturile comune depuse în organizarea acestui eveniment au avut un impact pozitiv, la superlativ, în rândul copiilor și tinerilor cu dizabilități, aceștia fiind fascinați de varietatea activităților desfășurate care le-au generat emoții constructive, inclusiv prin puterea exemplului manifestată de invitații noștri.

Cu stimă,
Echipa de organizare a evenimentului din cadrul Serviciului de Asistență Socială pentru Persoanele cu Dizabilități, Direcția de Asistență Socială Brașov

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
Skip to content