,,Fii voluntar în orașul tău!”

Voluntariatul este un element important al oricărei societăți, oameni din întreaga lume se implică constant în astfel de servicii ghidați de celebra declarație a Națiunilor Unite „Noi oamenii avem puterea de a schimba lumea”. Voluntariatul presupune participarea voluntarului persoană fizică la activităţi de interes public desfăşurate în folosul altor persoane sau al societăţii, fără remunerație, în mod individual sau în grup.

Săptămâna Națională a Voluntariatului este un eveniment național care a ajuns la ediția a XVII-a și care s-a desfășurat în perioada 14-20 mai 2018, cu scopul de a mobiliza cât mai multe organizații și voluntari, pentru a atrage sprijinul comunității și pentru a recunoaște public activitatea voluntarilor.

Direcția de Asistență Socială Brașov recunoaște valoarea socială a activităților de voluntariat ca expresie a cetățeniei active, a solidarității şi responsabilității sociale și a lansat o invitație la implicare în activitatea de voluntariat prin evenimentele desfășurate în perioada 14-18 mai 2018, respectiv:

  • Vineri 18.05.2018, în intervalul orar 10.00-11.00 – ,,Fii voluntar în orașul tău!”, acțiune în cadrul căreia angajații Direcției de Asistență Socială Brașov au parcurs traseul str. Republicii – Piața Sfatului – str. Mureșenilor – Livada Poștei (invităm comunitatea brașoveană să ni se alăture);
  • Vineri 18.05.2018, intervalul orar 11.00-16.00 – ,,Punct de informare voluntari” instalarea în Piața Sfatului a unui pavilion unde membrii comunității brașovene au putut obține informații cu privire la nevoia de voluntari a societății, importanța voluntariatului și profilul voluntarului;
  • De luni 14.05.2018 până vineri 18.05.2018, între orele 09.00-15.00 toate centrele Direcției de Asistență Socială Brașov, situate pe str. Gladiolelor nr. 4, str. Zizinului nr. 126 C și str. Venus nr. 1, au fost deschise tuturor persoanelor interesate pentru a primi informații și pentru a dobândi calitatea de voluntar prin semnarea contractului;
  • Zilnic elevii liceelor brașovene, precum și studenții Universității Transilvania Brașov au fost informați cu privire la activitățile pe care le pot desfășura în calitate de voluntari în Centrele de servicii sociale ale Direcției de Asistență Socială Brașov. care au nevoie de voluntari activi, ce pot fi de ajutor copiilor, vârstnicilor, persoanelor cu dizabilități, precum și altor categorii aflate în situații de risc social.

Pentru a deveni voluntar ai nevoie doar de voință și dorința de implicare, iar adevăratul beneficiar al voluntariatului este chiar voluntarul însuși. 

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
Skip to content