“Cerurile după cuviință să se veselească,/Și pământul să se bucure./ Și să prăznuiască toată lumea Cea văzută și cea nevăzută,/ Că Hristos a înviat, veselia cea veșnică.” – Canonul Învierii

Sărbătorile Pascale sunt prilej de înnoire sufletească, comuniune și bucurie pentru creștini. Așa a fost și pentru rezidenții din cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice. Aceștia au retrăit evenimentele biblice, desfășurate în Săptămâna Mare, premergătoare Sărbătorii Învierii Domnului; au dobândit noi cunoștințe privind credința creștină și tradițiile românești, dar, mai ales, s-au îmbogățit sufletește în pragul Sărbătorilor Pascale.

Vârstnicii au fost implicați  în vopsirea ouălor, tradiție creștină veche,  simbolul ouălor roșii fiind legat de patimile lui Iisus, iar ciocnirea acestora de Paști, închipuind pe Mântuitorul Iisus, care părăsește mormântul și se întoarce la viață.

În cadrul activității, vârstnicii au ascultat muzică religioasă și au vizionat imagini cu evenimentele care sunt cuprinse în sfintele Scripturi privind patimile Domnului Iisus Hristos, Cel Înviat a treia zi.

Activitatea a prezentat interes pentru toți cei prezenți, astfel că ne-am încurajat unii pe alții să exersăm în această perioadă: bunătatea, dărnicia, întrajutorarea, rugăciunea și să fim Lumină în locul în care ne aflăm.

În noaptea de Înviere, vârstnicii rezidenți au participat la slujba religioasă, care a avut loc în Capela Căminului pentru Persoane Vârstnice, împărtășindu-se astfel de Lumina lui Hristos Cel Înviat și de Paștile cele dătătoare de Viață.

Hristos a înviat!

 

 

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
Skip to content