În cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice, a avut loc în data de 23.12.2021 activitatea intitulată „Îmbucură-te, om bun!” Scopul activității a fost retrăirea emoțiilor transmise de sărbătorirea în mod tradițional a Crăciunului. Personalul de specialitate a amenajat spațiul în care s-a desfășurat activitatea prin aducerea în cadru a elementelor tradiționale românești, prin decorarea unei mese cu ștergare tradiționale, pregătirea coșurilor cu mere, nuci, covrigi, cozonaci pentru colindători, împodobirea bradului, precum și construirea unei machete reprezentând scena nașterii Pruncului Iisus în ieslea Betleemului. Vârstnicii participanți la activitățile de socializare și petrecere a timpului liber desfășurate în cămin, au susținut câteva colinde și au transmis urări tradiționale specifice Crăciunului, tuturor celor prezenți, dar au și primit colinda personalului căminului și a invitaților. Pe tot parcursul activității, cel mai autentic Moș Crăciun a adus zâmbete pe chipurile celor prezenți și multă fericire în momentul în care din tolba lui le-a oferit și daruri. Preotul căminului i-a încurajat pe vârstnici să fie plini de nădejde, să poarte bunătatea în suflet și să fie cu inițiativă în a face binele, pentru păstrarea unei atmosfere cât mai familiale pe tot parcursul conviețuirii în cămin, și cu atât mai mult la ceas de sărbătoare. Personalul căminului la finalul activității i-a colindat și pe vârstnicii imobilizați la pat, care nu au putut fi prezenți la activitate,  însoțindu-l pe Moș Crăciun și la căpătâiul acestora.

Atmosfera caldă și plină de bucurie sfântă a sărbătorilor de altădată s-a regăsit și în cadrul comunității noastre de vârstnici, la acest moment de suflet, fiind creată de spiritul viu și plin de speranță al colindelor, precum și prin  implicarea și dăruirea sufletească a celor prezenți.

Echipa Căminului pentru Persoane Vârstnice

 

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
Skip to content