Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine însuşi, să-şi ia crucea, şi să Mă urmeze. Căci oricine va vrea să-şi scape viaţa, o va pierde; dar oricine îşi va pierde viaţa din pricina Mea şi din pricina Evangheliei, o va mântui.” (Marcu 8:34–35)

 În perioada 07.04-24.04.2022 în cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice s-a desfășurat Proiectul social – religios Sărbătorile pascale, prilej de înnoire sufletească, comuniune și bucurie pentru creștinii din marea familie a Căminului pentru Persoane Vârstnice”. În cadrul acestui proiect în data de 14.04.2022, a avut loc activitatea  “Împreună, pe calea spre Înviere!”

Scopul acestei activități a fost retrăirea evenimentelor biblice desfășurate în preajma Sărbătorii Paștelui, dobândirea de noi cunoștințe privind credința noastră, tradițiile românești, clarificarea falselor credințe, precum și îmbogățirea sufletească în pragul sărbătorilor pascale.

În realizarea acestei acțiuni ne-am bucurat și de implicarea și sprijinul partenerilor: Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Dumitru Stăniloae” Brașov și Parohia Ortodoxă Tractorul 3 Brașov, care au pregătit pentru vârstnicii noștri, daruri simbolice și momente artistice – susținerea unei piese de teatru și interpretarea unor cântări religioase.

Darul de suflet oferit de către elevii seminarului și comunitatea parohială a adus în sufletul celor prezenți bucurie, emoție sfântă și garanția că întotdeauna există și altcineva, care alături de echipa căminului se gândește la dânșii, oferindu-le după putință o rază de speranță, o mângâiere, o rugăciune și un gând bun.

Atmosfera a fost una tainică și profundă, printre crengile de sălcii, Hristos cel vechi de ani, ne cuprindea pe fiecare în veșnica-i îmbrățișare, mângâind și ușurând parcă sufletul  fiecăruia, atât de încărcat de ani și poveri nenumărate. O liniște ca de mormânt s-a așternut printre noi, fiecare parcă pășind alături de  Hristos în săptămâna dinaintea patimilor Sale. Fiecare parcă ar fi pus umărul spre a-L ajuta în purtarea Crucii, și la fel de tainic cuprinși de nădejde că Hristos va învia iar pentru fiecare din noi, iar noi vom fi mărturisitori vii ai Învierii Sale.

Cu aceasta nădejde și bucurie în suflet, că Hristos cel răstignit va învia, ne-am promis parcă să punem început bun vieții ce o avem înainte, să fim mai blânzi, mai prietenoși, mai jertfelnici, fiecare în locul unde a fost așezat să fie.

Activitatea parcă nu s-a încheiat, ci continuă cu fiecare zi, până în ziua mult așteptată, când și în „casa noastră” se va auzi rostit cu bucurie Hristos a înviat din morți cu moartea pe moarte călcând și celor din morminte viața dăruindu-le!”

Echipa CPV

 

 

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
Skip to content