Un popor care nu îşi cunoaşte istoria este ca un copil care nu îşi cunoaşte părinţii” – Nicolae Iorga

Data de 3 decembrie 2021, ziua în care beneficiarii și angajații  Căminului pentru Persoane Vârstnice, au marcat Ziua Națională a României.

În cadrul evenimentului intitulat “Nu uita că ești român!”  vârstnicii participanți la activități, au pregătit pentru toți ceilalți vârstnici cocarde tricolore și steaguri. Au fost pregătite cântece și poezii patriotice.

Activitatea a debutat cu intonarea Imnului Național al României, urmată de susținerea unei scurte prezentări cu privire la importanța Unirii și trecutul glorios al poporului român, de către șeful centrului, Laura Bîrcă, iar vârstnicii și personalul participant au intonat cântece și poezii patriotice.

Asistenții sociali ai centrului au pus în scenă momentul întâlnirii dintre domnitorul Țării Românești, Mircea cel Bătrân și sultanul Baiazid, atât de frumos ilustrată în versuri, de către marele poet naţional, Mihai Eminescu, în poezia Scrisoarea a III-a.

Evidențierea obiectivelor turistice, a personalităților țării noastre, precum și a tradițiilor poporului român, s-a realizat printr-un concurs de tipul emisiunii TV  “Am întrebat 100 de români!”, tema acestuia fiind “Să ne cunoaștem țara!”

Activitatea s-a încheiat prin prinderea tuturor participanților în Hora Unirii, prin împărtășirea trăirilor ce au fost generate de mesajul activități, acesta atingând deplin sufletele vârstnicilor prezenți și reușind să le inducă sentimente profunde și autentice de respect și recunoștință față de neam și țară.

Tradiționalul cozonac, covrigii, nucile nu au lipsit nici de această dată, acestea fiind oferite tuturor românilor prezenți.

Activităţile s-au desfăşurat cu respectarea măsurilor de protecție personală, ca urmare a contextului epidemiologic cauzat de virusul Sars-Cov-2.

Echipa Căminului pentru Persoane Vârstnice

 

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
Skip to content