Anul acesta Ziua Internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor a avut ca temă  ‘’Orange the World: End Violence against Women Now!’’, o iniţiativă de 16 zile de activism, derulată în perioada 25 noiembrie-10 decembrie 2021.

O femeie din trei a fost supusă abuzurilor în timpul vieţii sale. În vremuri marcate de crize, statistica creşte, pandemia de COVID-19, care încă nu s-a încheiat, nu a făcut excepție de la această tendință. Violența, indiferent de formele ei (inclusiv violența bazată pe gen) se poate şi trebuie prevenită. În mod simbolic anul acesta Clădirile şi reperele emblematice au fost luminate în culoarea portocaliu, pentru a aminti nevoia unui viitor fără violenţă.

Clubul Soroptimist Internaţional Braşov, România se implică în sprijinirea victimelor violenţei domestice și militează în permanenţă pentru respectarea drepturilor omului, în special ale femeilor şi copiilor. Și de data aceasta au organizat o acţiune inedită prin organizarea unui  eveniment în cadrul căruia au fost scoase la licitaţie un număr de 13 tablouri, iar fondurile obţinute vor fi folosite în scopul sprijinirii victimelor violenţei domestice.

Pentru a trăi în armonie şi echilibru, Clubul Soroptimist Internaţional Braşov, doreşte să-şi împartă succesul cu persoanele la care soarta s-a întors cu spatele.

Dorinţa de a ajuta oamenii, vine din dragostea, respectul, faţă de aceştia, contribuind la o lume mai bună, ajutându-i pe cei din jur, oferindu-le o şansă de a trăi, de a se dezvolta, de a visa.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
Skip to content