„Pe aripile dansului”

Ziua Internațională a Dansului a fost sărbătorită la Complexul Servicii de Asistență Socială pentru Persoane Vârstnice în data de 27.04.2018 cum altfel decât prin dans. Participanții, persoane vârstnice, s-au întrecut pe ritmuri de vals, tango, dansuri populare și dansuri etnice, la final fiind răsplătiți cu diplome de participare. Astfel, „reușesc să îmbătrânească frumos și să-și aline singurătatea” ne-au declarat participanții.

Prin interacţiunea cu un grup format din persoane cu vârste apropiate, dansul poate ajuta la eliminarea stării de drepresie şi a sentimentului de singurătate de care suferă persoanele vârstnice.

Denumit pe buna dreptate cel mai bun exercitiu pentru corp dar si pentru minte, dansul stimuleaza activitatea cerebrala si incurajeaza dezvoltarea celulelor nervoase, iar simpla invatare a pasilor de dans ajuta la imbunatatirea puterii cerebrale si a memoriei, astfel dansul se dovedește a fi un adevărat elixir pentru persoanele vârstnice

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
Skip to content