Serviciul social destinat activităților de socializare și petrecere a timpului liber pentru persoane vârstnice.

În prezent în sediul aparținând Direcției de Asistență Socială Brașov din b-dul. Valea Cetății se derulează proiectul „Academia seniorilor”.

„Academia Seniorilor” este un proiect de instruire nonformală a persoanelor vârstnice în cadrul căruia participanții își îmbunătățesc cunoștințele cu informații despre acordarea primului ajutor, menținerea unui stil de viață sănătos și activ, utilizarea mijloacelor de comunicare moderne, evitarea situațiilor care pun în pericol siguranța persoanelor, modul de a acționa în caz de cutremur, incendiu, furt și alte informații relevante pentru această categorie de persoane.

Cursurile sunt gratuite și sunt susținute de specialiștii din cadrul Direcției de Asistență Socială Brașov și a instituțiilor partenere, respectiv: Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Brașov, Universitatea Transilvania Brașov, Inspectoratul Județean de Poliție Brașov, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Țara Bârsei” Brașov, Poliția Locală Brașov, Societatea Națională de Cruce Roșie – Filiala Brașov.
La finalizarea cursurilor, absolvenții vor primi o diplomă de ”Facilitator Comunitar”.

La proiect participă persoanele vârstnice care au împlinit vârsta de 65 ani și au domiciliul în municipiul Brașov.
Cursurile se desfășoară în fiecare marți, între orele 10.00-13.00.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
Skip to content