În cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice, în perioada 21-25.11.2022 s-a desfășurat activitatea Săptămâna filmului românesc, anticipând astfel Ziua Națională a României. Activitatea a avut loc în Sala de spectacole a căminului, în fiecare zi a săptămânii derulându-se cu ajutorul videoproiectorului câte un film pe teme diverse, cu scopul de a atinge câteva aspecte din specificul vieții poporului român din perspectivă culturală, istorică și tradițională.
Vârstnicii au participat cu plăcere la această activitate, evenimentul culminând cu vizionarea proiecției de film, realizată cu prilejul Centenarului încoronării Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria la Alba Iulia – simbolistică a evenimentului săvârșit în urmă cu o sută de ani în orașul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, legată și de prima unire a țărilor române înfăptuită de domnitorul Mihai Viteazul.
S-a creat o atmosferă de cinema, s-a servit popcorn, suc, iar la final s-au oferit gustări și s-au purtat discuții, împărtășind impresii cu privire la filmele vizionate pe parcursul săptămânii.

 

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
Skip to content