Bătrânețea începe ca toamna, cu melancolii, cu umbre care se lungesc, cu reverii și doruri vagi.”Octavian Paler

Toamna, anotimpul dorului, al culorilor, al miresmelor și viselor mărețe, a fost o inspirație nemărginită dintotdeauna pentru cei care au o mare sensibilitate față de minunile naturii. În cinstea frumoasei toamne prin care trecem ne-am propus să-i facem părtași și pe vârstnicii, cărora le suntem zi de zi aproape și care nu mai pot savura anotimpul în toată splendoarea sa, așa cum și-ar fi dorit, povara anilor fiindu-le opreliște. Astfel, ne-am decis ”să furăm” din belșugul toamnei și să-l cuprindem într-un decor de poveste, de care să se bucure dragii noștri vârstnici.

Și… bine am făcut!

Le era dor…., le era dor de strugurii cu miros de busuioc, de aroma dulcețurilor, a zacuștelor, a mustului, de toate deliciile, care încununează cu mare fast bogățiile toamnei.

Ne-am delectat papilele gustative cu toate aceste bunătăți pe fundalul sonor al cântecelor  tradiționale populare, care se doineau la culesul strugurilor ori a fructelor de prin livezi. Atmosfera ne-a și transpus în tărâmul de vis al unei toamne târzii. Cum să nu cânți cu Maria Tănase ”Bun îi vinu ghiurghiuliu” ori cu Ștefania Rareș ”Toamna la cules de vie”?!

Ne-am adus aminte de dărnicia naturii, care ne hrănește cu roadele ei și de cât de important este pentru sănătatea noastră să consumăm fructe și legume proaspete.

Ne-am amuzat prin concursuri tematice, descoperindu-ne împreună cu vârstnicii în alt fel decât cel obișnuit, de zi cu zi.

Bucurie ne-a fost nouă de bucuria lor, în această toamnă!

28 septembrie 2022
Echipa CPV

 

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
Skip to content