Cea mai mare glorie nu o dobândești atunci când nu ești doborât, ci atunci când te ridici după ce ai căzut! – Confucius

În anul 2019, în cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice a fost admisă în baza contractului de furnizare a serviciilor sociale o persoană dependentă, care nu se putea autogospodări din cauza multiplelor diagnostice dobândite de-a lungul celor 75 de ani. Aceasta realiza venituri, deținea o cotă parte dintr-o locuință, unde avea și domiciliul, dar nu avea cine să-i acorde îngrijirea corespunzătoare nevoilor sale.
Persoana vârstnică a fost găzduită în cămin pe secția destinată persoanelor dependente, pe parcursul unui an de zile, iar ca urmare a programelor de recuperare/reabilitare funcțională de care a beneficiat în cadrul căminului, i s-a îmbunătățit  mobilitatea articulară, tonusul muscular, fiind în măsură să-și efectueze parțial activitățile de bază ale vieții de zi cu zi. Astfel, s-a impus modificarea gradului de dependență din persoană dependentă în persoană semidependentă, necesitând în continuare să fie sprijinită de către personalul de îngrijire/infirmerie.
Ca urmare a reabilitării funcționale, persoana vârstnică a participat cu consecvență la aproape toate activitățile de socializare și petrecere a timpului liber, implicându-se activ, exersându-și astfel deprinderile de viață independentă, motricitatea fină, abilitățile de comunicare și relaționare.
Au fost și zile frumoase, și mai încărcate,  dar, ca în viață….. dacă avem parte de sănătate, susținere și optimism, reușim să le depășim.
Având în vedere evoluția foarte bună pe toate planurile, persoana vârstnică a fost încurajată și susținută de către asistenții sociali, psihologii centrului să revină în comunitate. Persoana a fost asigurată că este pregătită pentru a se întoarce acasă.
Căminul a devenit casă pentru beneficiarul nostru, iar desprinderea s-a făcut cu o oarecare reținere. I s-a acordat timpul necesar de pregătire pentru acest pas din viața sa, și, cu toate acestea,  emoțiile au fost copleșitoare la despărțire. A plecat convins că va reuși să se readapteze la noul stil de viață, privindu-ne cu duioșie și cu promisiunea de a reveni în  vizită.

Persoana vârstnică va fi monitorizată prin Serviciul de Asistență Socială din cadrul Direcției de Asistență Socială Brașov.

Untitled

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
Skip to content