În data de 20.08.2021 a avut loc activitatea finală a Proiectului “Viața ca o prăjitură”, desfășurat în cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice în perioada 11.08.2021-20.08.2021.

Proiectul a avut ca scop încurajarea legăturilor interumane între beneficiarii căminului, implicarea vârstnicilor în diverse activități gospodărești, alungarea singurătății, monotoniei, crearea unui mediu competitiv și oferirea unor momente de relaxare și destindere.

Activitatea de final a cuprins două părți: concursul de prezentare a prăjiturilor preparate de beneficiari și o activitate de destindere, prin implicarea vârstnicilor ca personaje ale unei povești amuzante, precum și interpretarea unor cântece cunoscute de vârstnici.

Pe parcursul proiectului, în vederea ducerii la îndeplinire a obiectivelor propuse, vârstnicii  au fost stimulați de către asistenții sociali ai Căminului, în cadrul activităților de socializare și petrecere a timpului liber, să se implice în diverse activități, după cum urmează: crearea de accesorii pentru momentul artistic al activității finale al proiectului, crearea de bonete de cofetar pentru vârstnicii participanți la concursul de prăjituri, interpretarea unor cântece de către vârstnicii cu abilități muzicale, încurajarea vârstnicilor de a pregăti prăjituri și a participa la concurs.

La concursul de prăjituri au participat 5 persoane. Pregătirea prăjiturilor s-a realizat în oficiul Căminului, două dintre participante fiind sprijinite în realizarea prăjiturilor de către asistenții sociali, iar celelalte trei participante descurcându-se sub supraveghere. Menționăm că     s-au respectat toate măsurile privind standardele de igienă cu privire la depozitarea ingredientelor, pregătirea, depozitarea și servirea prăjiturilor.

Pentru acordarea diplomelor s-a constituit un juriu format din cinci membri: trei beneficiari și doi angajați ai Căminului. Vârstnicii, participanți la concurs, au fost recompensați cu diplome de apreciere și cu premii.

În cadrul poveștii amuzante gândită de personalul de asistență socială, personajele au fost selectate inopinant dintre vârstnicii prezenți la activitate. Aceștia s-au implicat deplin și au prezentat interes maxim pentru a-si duce la bun sfârșit rolul atribuit, declarându-se ulterior foarte mulțumiți de momentul spontan și de faptul că prin rolul primit au reușit să se destindă, să se simtă confortabil și să transmită bucurie și veselie publicului prezent.

Toți vârstnicii prezenți au primit diplome de participare, au servit prăjituri și suc, s-au bucurat de muzică și multă voie bună.

Activităţile s-au desfăşurat cu respectarea măsurilor de protecție personală, ca urmare a contextului epidemiologic cauzat de virusul Sars-Cov-2.

 

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
Skip to content