Nu regreta că îmbătrânești. Este un privilegiu pe care mulți nu îl au.”  ______🍂___Martin Luther King

În data de 30.09.2022, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, au fost sărbătoriți vârstnicii din cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice, a Centrului de tip Respiro pentru Persoane Vârstnice și a Centrului de Zi de Asistenţă şi Recuperare pentru Persoane Vârstnice, din subordinea Direcției de Asistență Socială Brașov, însumând un număr de 137 de persoane vârstnice.
Activitatea s-a desfășurat în sala de mese a imobilului, în care centrele funcționează, spațiul fiind amenajat prin crearea unui cadru ambiental de sărbătoare. Pe parcursul zilei, vârstnicii au avut parte de servirea meselor într-un mod cu totul elegant, distinct de restul zilelor, personalul de specialitate acordând o atenție sporită fiecărui vârstnic în parte, astfel aceștia fiind însoțiți de către personalul de specialitate la locul prestabilit la masă, în funcție de afinitate, compatibilitate sau prietenia dobândită de-a lungul timpului, fiecare masă fiind numerotată și personalizată cu numele mesenilor. De pe mese nu au lipsit vazele cu flori, decorațiunile vintage, mâncarea bogată și servită prin realizarea unui plating deosebit.
La masa de prânz, în cuvântul de deschidere, șeful de centru a felicitat toți vârstnicii prezenți pentru demnitatea statutului acestora, încurajându-i să se bucure de fiecare clipă pe care viața le-o oferă în dar, exersând necondiționat bunătatea, prietenia, generozitatea, respectul, în scopul de a avea o relaționare bună cu cei din jur și o pace lăuntrică personală.
La ceas aniversar, vârstnicii au adus mulțumire lui Dumnezeu, prin mijlocirea preotului, care le-a adresat totodată un cuvânt de încurajare,  accentuând cultivarea virtuților, cu precădere a înțelepciunii dobândite pe parcursul anilor și a recunoștinței pentru viața îndelungată cu care Dumnezeu i-a binecuvântat.
Pe lângă meniul de sărbătoare, decorul de poveste, vârstnicii au avut parte de surprize muzicale pe sufletul dumnealor, precum și momente de umor, dans, atenție si multă voie bună.
Câteva recomandări /sfaturi constituite într-un “Decalog al unui vârstnic fericit”, gândite ca un mesaj de încurajare pentru ca aceștia să poată depăși mai ușor obstacolele vârstei au fost așternute pe o felicitare personalizată, care a fost oferită fiecărui vârstnic și conținutul textului fiind transmis și verbal acestora.
Bucatele alese, muzica populară, dansul, au trezit în sufletul vârstnicilor amintiri vii, nostalgii ale tinereții, precum și dorința de a petrece, după posibilitatea fizică a fiecăruia, dar cu sufletul plin de încântare de fiecare moment.
Toate acestea au fost posibile prin implicarea, empatia, dăruirea și căldura sufletească a personalului de specialitate al căminului și cu sprijinul colaboratorilor noștri, S.C. Evergreen S.R.L., S.C. Pegas Courier, Naţionala de Râs, Ansamblul Zestrea Săceleană.

Echipa CPV

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
Skip to content