„Nimeni nu îmbătrânește prin simpla acumulare a unui număr de ani. Devenim bătrâni prin părăsirea idealurilor noastre. Anii pot rida pielea, dar renunțarea la entuziasm ne ridează sufletul.”
Samuel Ullman

În data de 29.09.2023, au fost sărbătoriți, anticipat Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, vârstnicii din cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice și a Centrului de Zi de Asistenţă şi Recuperare pentru Persoane Vârstnice, din subordinea Direcției de Asistență Socială Brașov, însumând un număr de 129 de persoane.

Activitatea s-a desfășurat în sala de mese a imobilului, în care centrele funcționează, spațiul fiind amenajat prin crearea unui cadru ambiental de sărbătoare. Pe parcursul zilei, vârstnicii au avut parte de servirea meselor într-un mod cu totul elegant, distinct de restul zilelor. Personalul de specialitate a acordat o atenție sporită fiecărui vârstnic , astfel aceștia au fost însoțiți la locul prestabilit de la masă, în funcție de afinitate, compatibilitate sau prietenie. Fiecare masă a fost  numerotată și personalizată cu numele mesenilor. Tematica de anul acesta a fost una câmpenească, spațiul a fost decorat în culorile toamnei, cu diverse elemente de câmp, de pe mese nu au lipsit vazele, create manual de către beneficiarii căminului, la activitățile de socializare și petrecere a timpului liber. Vazele au fost împodobite cu flori de câmp, iar mâncarea bogată, adaptată temei alese.

La prânz, în cuvântul de deschidere, șeful de centru i-a felicitat pe toți vârstnicii prezenți pentru demnitatea statutului, i-a încurajat pe aceștia să se bucure de fiecare clipă de viață primită  în dar, să exerseze necondiționat bunătatea, prietenia, generozitatea, respectul, pentru bună o relaționare cu cei din jur și pace lăuntrică.

La ceas aniversar, vârstnicii au adus mulțumire lui Dumnezeu, prin mijlocirea preotului care deservește căminul, care le-a adresat cuvinte de încurajare,  accentuând cultivarea virtuților, cu precădere, a înțelepciunii dobândite pe parcursul anilor și a recunoștinței pentru viața îndelungată cu care Dumnezeu i-a binecuvântat.

Pe lângă meniul de sărbătoare, decorul rustic, vârstnicii au avut parte de surprize muzicale pe sufletul dumnealor, precum și momente de umor oferite de către personalul de specialitate al căminului, dans, atenție si multă voie bună.

Bucatele alese, muzica populară, dansul, au trezit în sufletul vârstnicilor amintiri vii, nostalgii ale tinereții, precum și dorința de a petrece, după posibilitatea fizică a fiecăruia, dar cu sufletul plin de încântare de fiecare moment.

Toate acestea au fost posibile prin implicarea, empatia, dăruirea și căldura sufletească a personalului de specialitate a căminului și cu sprijinul colaboratorilor noștri, Sergiana Group, Ansamblul Zestrea Săceleană,

Prezentăm câteva impresii ale vârstnicilor după finalizarea evenimentului:

“Mi-a plăcut totul în mod egal. Frumos ca în fiecare an. Personalul are grijă de vârstnici.” M.E.

“ Mi-a plăcut activitatea cu “d-na doctor”- piesa de teatru, ncarea foarte bună și muzicanții. Într-un cuvânt totul a fost frumos.” S.G.

Mie personal mi-a plăcut foarte mult partea artistică.” P.L.

“Cel mai mult mi-a plăcut sceneta cu doctorul și pacienta – a făcut toți banii. Am fost foarte încântată.  M-am simțit foarte bine, mâncarea foarte bună, personalul extraordinar.” P.E.

“M-am simțit foarte bine. Muzica, sceneta, masa, meniul, organizarea, aranjamentele florale. Frumos tare.” T.F.

“ Mi-a plăcut foarte mult! Dansam și eu,  dacă puteam!” Z. M.

 

 

Echipa CPV

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
Skip to content