În data de 20 iulie 2018, cu ocazia Zilei Mondiale a Șahului, s-a desfășurat la Coresi Shopping Resort o acțiune de promovare a unui stil de viață sănătos și activ, în cadrul căreia un număr de 80 persoane s-a așezat in fața tablei de șah pentru a încuraja ideea de diversitate și pentru a demonstra că șahul este un sport al minții, deschis oricăror categorii de vârstă sau condiție socială.

În cadrul evenimentului a fost prezentată și o expoziție de piese de șah lucrate manual din materiale neconvenționale, persoanele participante putând admira piese de șah din hârtie, carton, dopuri de plută, lego, mărgele, lumânări și chiar șuruburi, în timp ce copiii au participat la o lecție interactivă de șah “Sah isteț cu Ionică Pionică “.

Acțiunea a fost organizată de Direcția de Asistență Socială Brașov cu sprijinul Clubului Sportiv de Șah Ioios, la eveniment participând beneficiari ai Asociației de Servicii Sociale Scut, Asociației Nevăzătorilor din România Filiala Brașov,  Asociației pentru Persoane cu Dizabilități Fizice “Sf. Haralambie“, Centrului de Îngrijire de zi pentru copiii aflați în situații de risc “Astra“, Serviciului Asistență Socială pentru Persoane cu Dizabilități, Centrului de zi de Socializare și Petrecere a Timpului Liber pentru Persoane Vârstnice (tip club), Centrului Pentru Persoane fără Adăpost Brasov.

Știrile Nova TV Brașov jurnal din data de 20 Iulie 2018 (intervalul 9’23” – 11’33”)

Jurnalul RTT Brașov din data de 20 Iulie 2018

 

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
Skip to content