Scopul serviciului social ”Centrul de zi de socializare şi petrecere a timpului liber (tip club)” îşi propune ca scop principal:

 • prevenirea şi combaterea riscului de excluziune socială – sprijin pentru reintegrare socială şi apartenenţă la grup, suport pentru depăşirea unor situaţii de dificultate;
 • menţinerea şi îmbunătăţirea capacităţilor fizice – dexteritate manuală, practicarea exerciţiilor fizice;
 • menţinerea sau ameliorarea capacităţilor psihice şi senzoriale – antrenarea funcţiilor cognitive, prevenirea depresiei, a declinului cognitiv şi a demenţei senile;
 • prevenirea deteriorării stării de sănătate;
 • valorizarea persoanei vârstnice, promovarea imaginii unei îmbătrâniri active;
 • valorizarea experienţei de viaţă, a altruismului şi disponibilităţii persoanei vârstnice;
 • interacţiunea socială între generaţii.

SEDIUL: Brașov, str. Gladiolelor, nr. 4;
TELEFON/FAX: 0268/333 551 int.122, 0368/469 995 int. 866, 867;
E-mail: dasbv@dasbv.ro, www.dasbv.ro;
MIJLOACE DE TRANSPORT R.A.T. BRAȘOV: 17, 21, 35.

Centrul de zi de socializare și petrecere a timpului liber (tip club) – Material informativ (descarcă aici)

Pentru atingerea scopului, în cadrul ”Centrul de zi de socializare şi petrecere a timpului liber (tip club)” se desfăşoară:

 • activităţi de natură socială – activităţi de informare, de consiliere socială, administrativă şi/sau psihologică, psihoterapie, activităţi de grup, terapie ocupaţională, cursuri (limba engleză, IT, pictură, felicitări, quilling, icoane pe sticlă);
 • activităţi recreative şi de petrecere a timpului liber, jocuri, drumeţii şi excursii, activităţi culturale, artistice şi educaţionale în colaborare cu elevi şi/sau studenţi de la diferite şcoli braşovene;
 • activităţi şi servicii de natură medicală – mişcare şi activităţi fizice în sală şi în aer liber, educaţie pe teme de sănătate, măsurare tensiune arterială, măsurare glicemie, supraveghere medicaţie, recuperare prin mişcare, fizioterapie.
 1. Persoanele vârstnice din municipiul Braşov care au îndeplinit vârsta legală de pensionare pot beneficia de serviciile sociale acordate în cadrul ”Centrul de zi de socializare şi petrecere a timpului liber (tip club)”. Beneficiarii serviciilor sociale de zi acordate în „Centrul de zi de socializare şi petrecere a timpului liber (tip club)” sunt persoane vârstnice domiciliate în municipiul Braşov, care au împlinit vârsta legală de pensionare.
 2. Condiţiile de admitere în centru:
 • vârsta legală de pensionare de 65 ani;
 • domiciliul legal în municipiul Braşov.

Persoanele vârstnice definite de lege care solicită serviciile ”Centrul de zi de socializare şi petrecere a timpului liber (tip club)” au obligaţia de a completa o cerere de acordare a serviciilor care să conţină următoarele date: nume, prenume, adresă, număr de telefon, semnătura persoanei solicitante şi data efectuării cererii.

Pe baza acesteia se întocmeşte ancheta socială care va fi însoţită de următoarele documente:

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
Skip to content